Kuru İncir Kürü Kuru incir, sağlık açısından adeta bir şifa kaynağı olan meyveler arasındadır ve lif bakımından oldukça zengindir. İncir, yaş ve kuru olarak tüketilebilir ve tat bakımından da mükemmel bir lezzete sahiptir. Lif içeriği sayesinde kabızlık problemine karşı kullanılabilir ve sindirim sisteminin aktif şekilde çalışmasını sağlar. Ayrıca, kalsiyum, magnezyum ve K vitamini içeriği sayesinde kemik sağlığı ve kemik hastalıkları için faydalıdır. Kalori bakımından düşük olması sebebiyle kilo vermek isteyenler tarafından tercih edilebilir ve diyetlerde ara öğün olarak tüketilebilir. Kan basıncını dengeler, enfeksiyonlara karşı mücadele etme oranını arttırır ve ağız kokusu için kullanılabilir. Diyabet hastaları için uygun bir meyvedir ve cilt yenilenmesinde faydalıdır. İncir, meyve olarak, tatlı yapımında ve salatalarda kullanılabileceği gibi çeşitli kürler şeklinde hazırlanarak bazı rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılabilir. Kuru incir kürü, özellikle kadınlarda üreme sistemi fonksiyonlarını düzenlemek için kullanılabilir ve gebe kalamayan kadınlar için faydalıdır. Ancak bu tür sorunlarda öncelikle bir doktora başvurulmalı ve doktor tedavisine destek olarak kuru incir kürü kullanılmalıdır. Yumurta gelişimi için kuru incir kürü hazırlamak oldukça basittir. İşte adımlar:
Eğer kadında yumurta çatlama problemi varsa, kuru incir kürü biraz daha farklı hazırlanmalıdır. Gebeliğin sebebi açıklanamamışsa kür 15 gün, yumurta gelişimi içinse 21 gün düzenli uygulanmalıdır. Yumurta Çatlatmak İçin Kuru İncir Kürü Yumurta çatlatmak için kuru incir kürü hazırlamak için şu adımları izleyin:
Kansızlığa Karşı Kuru İncir Kürü Kansızlık problemi yaşayan kişiler kuru incir küründen yararlanabilir. İşte adımlar:
|