Tere Kürü Tere, turpgiller familyasına ait, yaprakları salata olarak tüketilen ve baharatlı bir tada sahip bir bitkidir. Tere, Anadolu'da bolca yetişir ve genellikle salata olarak kullanılır. Terenin yaprakları piştiğinde acı bir tat alır, bu nedenle çiğ olarak tüketilmesi önerilir. Tere alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, taze olmasıdır. Kesinlikle yaprakları sararmış tere almamalısınız, çünkü bu durumda zehirli maddeler oluşabilir ve bu maddeler insan sağlığını tehdit edebilir. Tere, diğer bitkiler gibi şifa kaynağıdır ve sağlık açısından birçok faydası vardır. Günümüzde hemen hemen her bitkiden bir kür yapılmakta ve hepsi de birbirinden şifalıdır. Biz de bugün tere kürü yapalım. Ancak tere ile tereotunu birbirine karıştırmamalıyız. Tere Kürü İçin Gerekli Malzemeler
Tere Kürü Nasıl Yapılır? Yarım litre suyu kaynatın ve içerisine tereleri ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Tereler haşlanırken ağzı kapalı olarak kaynaması gereklidir. Haşlandıktan sonra tereleri hiç soğumasını beklemeden süzün. Ardından soğumasını bekleyin. Hazırladığınız bu tere kürünü günde bir su bardağı aç karnına, yemeklerden önce için. Bu kürü günlük taze olarak yapın. Tere kürüne beş gün ara vermeden devam edin. Tere kürünü diyaliz hastaları ve böbrek yetmezliği olanlar kesinlikle kullanmamalıdır. Tere Kürünün Faydaları Nelerdir?
Ek olarak, tere kürü cilt sağlığına da katkı sağlar ve ciltteki lekelerin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca, karaciğer sağlığı için de faydalıdır ve karaciğerin temizlenmesine yardımcı olabilir. Tere kürünü düzenli olarak kullanmak, genel sağlık ve esenlik üzerinde olumlu etkiler yaratabilir. |