Maydanoz Kürü ve Faydaları Maydanoz, A, C ve K vitaminleri bakımından oldukça zengin bir bitkidir. Bunun yanı sıra kalsiyum, demir ve potasyum açısından da iyi bir kaynaktır. Bu özellikleri sayesinde sadece yemeklerde değil, sağlık için ve çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılabilir. Maydanoz kürü ise böbrek taşı, idrar yolu enfeksiyonları, sindirim problemleri, adet dönemi sıkıntıları, ödem, astım ve öksürük gibi pek çok sağlık sorununa karşı faydalıdır. Maydanozun besin değerleri oldukça yüksektir. Örneğin, 1 yemek kaşığı maydanoz günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık %8'ini, kalsiyum ihtiyacının %1'ini, demir ihtiyacının %1'ini, K vitamini ihtiyacının %77'sini ve A vitamini ihtiyacının %6'sını karşılar. Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır? Maydanoz kürü, sadece maydanoz kullanılarak hazırlandığında tadı oldukça acı olabilir. Ayrıca maydanozun küçük yaprakları nedeniyle bir bardak kürü hazırlamak zor olabilir. Bu nedenle kürü zenginleştirmek için havuç, kereviz, salatalık ve lahana gibi sebzeler eklenebilir. Kullanılan sebzelerin renkleri ne kadar çeşitli olursa, hazırlanan kür de vitamin ve mineraller açısından o kadar zengin olur. Birkaç dal maydanoz yaprağı bir su bardağı kaynar suya eklenerek 10 dakika demlenebilir. Ek olarak, içine meyve sıkacağından sıkılmış farklı sebzelerin suyu da eklenebilir. Eğer tek başına kullanılacaksa, tat için limon ve az miktarda bal eklenebilir. Maydanoz Kürü Faydaları Nelerdir?
Maydanoz Kürü Nasıl Uygulanır? Maydanoz kürü sabahları kahvaltı öncesinde aç karnına içilir. 2 hafta boyunca aralıksız devam edilir. 2 hafta sonunda beş gün ara verilerek tekrar 15 gün düzenli uygulanır. Kür her gün taze olarak hazırlanmalıdır. |