Soda Yoğurt Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024

Soda Yoğurt Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Soda Yoğurt Kürü, kalsiyum açısından oldukça zengin olan yoğurt içerisine sade doğal soda eklendiğinde mineral yönünden de çok faydalı bir besin elde edilen kür türüdür. Doğal yöntemlerle yapılan bu kür göbek ve basen yağlarını eritmeyi sağlar. Günlük taze kür tüketimi ile bağırsak ve damar kanalları açılır. Mide yönünden de rahatlatıcı bir etkiye sahip olan soda yoğurt kürü sindirimi kolaylaştırır. Sodanın sıkılaştırıcı özelliği cilde fayda sağlar. Bu kür içerisinde yoğurdu bulundurmasıyla tok tutar, ödem atar ve yağ söker. Kalsiyum ihtiyacını dengeleyerek kemik gelişimini güçlendirir. Hazır yoğurt yerine organik yoğurdun kullanılması sağlık yönünden daha iyi bir rol üstlenecektir. Kabızlık problemleri bu kür ile ortadan kalkar. Sodanın mineral bakımından zengin olması mide yanmasına iyi gelir.

Soda yoğurt kürü için gerekli malzemeler
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 şişe sade soda
Hazırlanışı: Süt ürünlerinin günlük hayatta tüketim miktarının en çok olduğu yoğurt besin maddesi uygun bir kaba konulur. Çırpılarak içerisindeki tortular giderilir. Yoğurt seçiminde aşırı yağlı olmamasına dikkat edilmelidir. Ardından soda yavaşça eklenir. Hızlı bir şekilde eklenmesi halinde tepkime meydana geleceği için köpürme durumu oluşur. Hazırlanan bu kür günde bir defa tüketilebilir. Az miktarda hazırlanması halinde de her öğün yemekten sonra tüketmeniz uygundur. 15 gün süreyle devamlı tüketilmesi önerilir.

Soda Yoğurt Kürü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Diyet Kürleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kürleri Tarifi ve Malzemeleri

Selülit Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Selülit Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kürü Tarifi ve Malzemeleri

İbrahim Saraçoğlu Egzama Kürü Tarifi ve Malzemeleri

İbrahim Saraçoğlu Egzama Kürü Tarifi ve Malzemeleri