İbrahim Saraçoğlu Dut Kürü Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kandaki iltihaplanmalara karşı beyaz dut kurusu kürünü tavsiye etmektedir. Beyaz dut kurusu kürü, sadece kandaki iltihaplanmayı azaltmakla kalmaz, aynı zamanda egzama gibi cilt sorunlarına da iyi gelir. Beyaz Dut ve Faydaları Dut, toplandıktan hemen sonra taze olarak tüketilmelidir. Bunun en önemli nedeni, dutun toplandıktan birkaç saat sonra tadının değişmesidir. İçindeki bazı etkin maddeler, kısa sürede bozulabilir. Şeker hastalarının, kan şekerini yükseltebileceğinden dolayı dut kurusu kürünü uygulamaması gerekmektedir. Yaz aylarında dalından taze taze tüketilen dut, doğal bir antibiyotik etkisi gösterir. 12 yaş altındaki çocuklara herhangi bir kür uygulamadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır. Dut Kürü Hazırlama ve Uygulama Yöntemleri Kür hazırlarken çelik veya emaye kaplar kullanılmalıdır. Aynı anda birden fazla kür uygulamamak gerekir. Bir kürü uygularken, başka bitki çayları (papatya, ıhlamur vb.) içilmemelidir. Kullanılacak bitkinin raf ömrü bir yılı geçmemiş olmalıdır. İbrahim Saraçoğlu Dut Kürü Nasıl Yapılır? Kandaki CRP (C-Reaktif Protein) seviyesi yüksekse, bu kür CRP'nin düşürülmesinde mükemmel bir destek sağlar. Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atın ve 6-7 dakika kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde kaynatmaya devam edin. 6 dakikanın sonunda ocaktan alın ve ılıyınca süzün. Kürün yarısını sabah aç karnına, diğer yarısını ise akşam aç karnına için. Her gün taze olarak hazırlanması gerektiğini unutmayın. Haşlanmış dutları tüketmek zorunda değilsiniz. Bu uygulamayı toplamda yirmi beş gün boyunca devam ettirebilirsiniz. Eğer yeterli başarı sağlanamazsa, yirmi beş günlük kürün ardından ara vermeden devam edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler ve Uyarılar
İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği beyaz dut kurusu kürü, doğru şekilde uygulandığında sağlığınıza önemli katkılar sağlayabilir. Ancak her türlü bitkisel tedavide olduğu gibi, bu kürü uygulamadan önce doktorunuza danışmanız en doğru yaklaşım olacaktır. |