İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Tarifi ve Malzemeleri

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü; Karnabahar sevdiğimiz bir kış sebzesidir şimdi tam mevsimi diyebilirim. Faydalarını saymakla bitiremediğim karnabaharın zayıflamaya da etlisi olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. İster yemeklerini yapın ister kızartmasını tadına doyamayacağınız yüksek vitaminli bir sebzedir. A, C, B1 VE B2 Vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, demir, fosfat ve potasyum minerallerini içermektedir çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz hatta çiğ pişmemiş haliyle de hiç denediniz mi?Salatalarınıza doğrayabilirsiniz. Çocuklara bak bu küçük ağaç diye bir espiri yaparak yemeli denemenizi tavsiye ederim. Karnabaharın öyle çok bilinen bir yan etkisi de yoktur üstelik. Sadece iyot emilimini azaltacağı için içme sularında iyodun az olduğu yerlerde sık karnabahar yiyen kişilerin iyotlu besin veya iyotlu tuz almalarını tavsiye ederim.

Size kısaca karnabaharın faydalarından yeniden bahsetmek istiyorum.

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?
  • Dalak rahatsızlığına iyi gelir.
  • Kolesterolü düşürür.
  • Beynin çalışmasında etkilidir.
  • Zayıflamaya yardımcı olduğu için diyet yemeklerinde kullanılabilir.
  • Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
  • Cinsel güç ve isteği artırmaktadır.
  • Romatizma ve şeker hastalıklarında yararlıdır.
  • Sinirleri güçlendirir.
  • Kalp hastalıklarında faydalıdır.
  • Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaşmasında büyük rol oynamaktadır.
  • İdrar yolları enfeksiyonlarında
İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü için Malzemeleri
  • 250-300 gram karnabahar,
  • 750 gram kaymamış klorsuz su,
İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürünün Yapılışı; Kaynamakta olan suyun içerisine karnabaharlar ilave edilir. 6-7 dakika kısık ateşte demlenir. Ilıyan karnabaharlar süzgeç yardımıyla süzülür. Haşlamış olduğumuz karnabaharların yarısı sabah, diğer yarısı akşam içilir (Aç veya tok fark etmez). Her gün taze olarak hazırlamanızı tavsiye ederim. Dikkat etmeniz gereken yer tiroit hastaları için kürü kullanmamaları tavsiye ederim.

İbrahim Saraçoğlunun tavsiye etiği karnabahar kürünü sizlerle paylaşmak istiyorum. Lütfen karnabaharların taze olmasına dikkat edin. Bu kürü 7 gün uygulayıp+3 gün ara verip+7 gün tekrar uygulama+3 gün ara+7 gün uygulama yani toplamda 21 günlük bir kür.

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İncir Kürü Nasıl Yapılır?

İncir Kürü Nasıl Yapılır?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zerdeçal Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Zerdeçal Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Tilya Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Tilya Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Sapı Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Sapı Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kürü Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Soğan Kürü Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Beton Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Beton Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?