Feridun Kunak Limon Sarımsak Kürü
06 Temmuz 2024

Feridun Kunak Limon Sarımsak Kürü


Son zamanlarda bireyler, ağrı veya diğer sağlık şikayetlerini ilaç ve doktor yöntemleri yerine alternatif tıp yöntemleriyle çözmeye çalışmaktadır. Bireylerin alternatif tıpa olan yönelimi ve tercihi sonucunda, bu tür tedavileri sunan merkezlerin sayısı giderek artmaktadır. Arz ve talep doğrultusunda doğal karışımların yapımı ve uygulaması bir uzmanlık alanı haline gelmiştir. Özellikle televizyon kanalları, halkın bu yoğun ilgisini kullanarak programlarını bu doğrultuda değiştirmiştir. Birçok kanalda bu tarz programlar yapılmaktadır. Bunlardan biri de Feridun Kunak'tır.

Feridun Kunak, birçok kesim tarafından izlenmekte ve tavsiyelerine uyulmaktadır. Kunak'ın önerdiği kürlerden biri de limon sarımsak kürüdür. Bu kürün yapılışı oldukça pratik olup, malzemeleri ekonomik ve kolay bulunabilir niteliktedir. Limon sarımsak kürü, damar tıkanıklığı yaşayan kişiler için mucizevi faydalar sağlamaktadır. Damarlar içindeki kireçlenmeleri azaltmakta ve özellikle beyin damarlarındaki tıkanıklıklara iyi gelmektedir. Bu kür, damar tıkanıklıklarının yanı sıra vücut direncini de artırmaktadır. Hazırlanan kürü günde bir fincan ya da bir çay bardağı şeklinde tüketebilirsiniz. Özellikle yemek aralarında tüketilmesi önerilmektedir. Hazırlanan kürün herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Ancak içerisine konulan malzemelere karşı alerjisi olan kişiler ya da mide rahatsızlığı yaşayan bireyler, ilaçlarını kullandıktan sonra kürü tüketmelidir.

Malzeme Listesi

  • 40 diş büyük boy sarımsak
  • 20 adet bol sulu limonun suyu
  • 2 deste maydanoz suyu
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 avuç kapari bitkisi
Nasıl Yapılır?

Öncelikle sarımsakları soyup ezin. Ezdikten sonra sarımsakları kürü yapacağınız kavanozun içine koyun. Ardından sarımsakların üzerine 20 adet limonun suyunu ilave edin. 1 ya da 2 çay kaşığı zencefili de ekleyin. Zencefilin miktarı isteğe bağlıdır. Kapari bitkisini konserve şeklinde aldıysanız, bir süre suyun içinde bekletip tuzunu aldıktan sonra blender ile çekip karışımın içine ilave edebilirsiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra limon sarımsak kürünüz hazır olacaktır. Daha sonra kavanozun ağzını bir bez ile kapatarak buzdolabında bekletiniz. 2 günde bir üzerindeki bezi değiştirip tahta kaşık ile karıştırın. 1 hafta sonra tüketebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni