Ender Saraçoğlu Soğan Kürü
20 Temmuz 2024

Ender Saraçoğlu Soğan Kürü


Soğan kürü, özellikle çeşitli sağlık sorunlarını hafifletmek amacıyla uygulanan bitkisel bir tedavi yöntemidir. Bu kür; miyom, polikistik over sendromu, iyi huylu prostat büyümesi, kıl dönmesi, hamile kalma zorlukları ve menopoz gibi çeşitli rahatsızlıklarda kullanılmaktadır. Soğan, sadece yemeklerde kullanılan bir sebze olmanın ötesinde; A, B ve C vitaminleri, iyot, silis, fosfor ve kükürt gibi faydalı maddeler içerir. Bu bileşenler, soğana antibiyotik özellikler kazandırır ve sindirimi kolaylaştırır. Soğan tüketiminin yoğun olduğu ülkelerde ciddi hastalıkların daha az görüldüğü tespit edilmiştir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu kür, iki hafta boyunca düzenli olarak kullanıldığında hastalıklarınıza çare olabilir.

Gerekli Malzemeler:

  • 1 adet açık kahverengi kabuklu kuru soğan (kırmızı, mor ve beyaz soğan da kullanılabilir)
  • 2 bardak klordan arındırılmış su

Yapılışı:

Öncelikle kuru soğanı bir süre sirkeli suda bekletmelisiniz. Bu, soğanın daha steril olmasını sağlar. Daha sonra suyu bir tencereye koyup kaynatmalısınız. Kaynayan suya kuru soğanı dört eşit parçaya bölerek, kabuğu ile birlikte atmalısınız. Bu şekilde 15 dakika kaynamalıdır. Kaynadıktan sonra kür hazır hale gelir; ancak kullanmadan önce ılımasını beklemelisiniz.

Faydaları:

Soğan kürü, çikolata kisti ve miyomları tedavi eder ve düzenli kullanıldığında yok edebilir. Polikistik over sendromu rahatsızlığında oldukça etkilidir. Adet düzensizliği yaşayanların bu kürü uygulaması tavsiye edilmektedir. Menopoz dönemindeki ateş basmaları ve gerginlik için de oldukça faydalıdır. Vajinal akıntıya iyi gelir ve ciltteki akneleri azaltır. Ayrıca kilo vermeye yardımcı olur ve stresi azaltır. Kısacası, soğan kürü sağlık açısından birçok fayda sağlar.

Kullanım Şekli:

Soğan kürü, en az altı ayda bir defa 15 gün süreyle uygulanmalıdır. Kürün ılık tüketilmesi önemlidir. Her defasında taze hazırlanmalı ve yemeklerden 10 dakika önce tüketilmelidir. Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus, çimlenmiş ve kök vermiş soğanların kullanılmamasıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Maydonoz Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Maydonoz Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tere Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Tere Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İbrahim Saraçoğlu Göğüs Büyütme Kürü

İbrahim Saraçoğlu Göğüs Büyütme Kürü